Regulament

REGULAMENTUL OFICIAL de organizare si desfasurare a evenimentului “TriChallenge Christmas 2016’’, aquatlon pentru copii

* 10 DECEMBRIE, IZVORANI *

 
SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia TriChallenge Christmas 2016, denumita in cele ce urmeaza “Competitia”, este organizata de catre Asociatia Smart Atletic Team si are drept scop promovarea triatlonului ca sport de masa si promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru intreaga familie.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei (denumit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.trichallenge.ro/christmastri si la locul de desfasurare a Competitiei.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei in vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia inscrierii, precum si in ziua concursului, la momentul validarii inscrierii.

 

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI
2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia va avea loc in ziua de sambata, 10 decembrie 2016, in cadrul Complexului Olimpic Izvorani, (aria de concurs si traseele probelor sunt marcate pe harta oficiala de pe site).

Startul competitiei va fi amenajat in interiorul Complexului, intre Bazinul Olimpic si Sala Polivalenta.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este detaliat in Sectiunea 3 din prezentul Regulament.

 
SECŢIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI
3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-12 ani.

Competitia se va desfasura pe categorii de varsta avand starturi separate, pe urmatoarele distante:

7-8 ani 400m alergare (1 tura) 100 inot (2 lungimi de bazin)
9-10 ani 800m alergare (2 ture) 200 inot (4 lungimi de bazin)
11-12 ani 1200m alergare (3 ture) 300 inot (6 lungimi de bazin)

Varsta care se ia in considerare pentru competitie este varsta pe care participantul o are la data de 31.12.2016 si nu varsta la data competitiei. De exemplu: daca un participant implineste 10 ani in data de 3.12.2016 varsta lui competitionala va fi 10 ani pentru intreg anul 2016.

3.2. Traseul de concurs

Proba de alergare se desfasoara afara, pe pista de atletism din incinta complexului, iar proba de inot in bazinul acoperit. Cei mici vor avea parte de siguranta maxima si se vor bucura de o infrastructura deosebita.

Concurentii care nu respecta traseul oficial sau scurteaza traseul in orice fel vor fi descalificati.

Harta oficiala detaliata cu intreg traseul de concurs va fi disponibila pe site-ul oficial www.trichallenge.ro/christmastri.

 3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor se face completand formularul online de pe site-ul www.trichallenge.ro/christmastri.

Data limita pentru inscrieri online este 4 decembrie, ora 23:59, in limita locurilor disponibile.

Inscrierea se face si la fata locului, vineri si sambata (vezi pagina Program pentru detalii), numai in prezenta si cu semnatura unui parinte. 

3.4. Taxa de inscriere

45 lei/copil, indiferent de perioada in care se inscrie.

Taxa de participare trebuie achitata in maxim 3 zile lucratoare de la completarea formularului online. In caz contrar inscrierea va fi anulata. Taxele de participare nu sunt returnabile.

 3.5. Declaratia pe propria raspundere

Toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Pentru copiii participanti la aceasta competitie unul dintre parinti/tutore/reprezentant legal al acestora va completa si semna o declaratie prin care isi vor da acordul pe proprie raspundere cu privire la participare si vor declara ca participantul (copil) este apt din punct de vedere medical pentru participarea la aceasta competitie.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de ordine, daca va fi cazul.

3.6. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs

Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei.

Numerele de concurs si cipul de cronometrare vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.

Numarul de concurs va fi prevazut cu elastic si va trebui purtat in zona pieptului/abdomenului la proba de alergare, astfel incat sa fie vizibile. Numarul de participare nu poate fi alterat (taiat, decupat, impaturit) sau acoperit in nici un fel.

3.7. Ore de start
  • 11-12 ani: [ora 10:00]
  • 9-10 ani: [ora 10:20]
  • 7-8 ani ani: [ora 10:40]

In functie de numarul final de participanti, orele de mai sus pot fi actualizate.

3.8. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie se face in ordinea sosirii fiecarui participant. Se vor intocmi clasamente separate pe fiecare categorie de la fiecare proba.

Lista categoriilor este cea detaliata la punctul 3.1

 

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR
4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie conform articolului art. 3.1.

Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului. Pe langa premii, castigatorii vor primi cupe si diplome. Toti participantii vor primi diplome electronice de participare. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc incepand cu ora 16:25 in zona de eveniment. Toti copiii vor primi medalii de finisher.

 

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE
5.1. Conditii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorului Asociatia Smart Atletic Team care se ocupa de implementarea evenimentului. Participantii care renunta la cursa sunt rugati sa se prezinte in zona Start/Sosire pentru a anunta arbitrul de traseu din acea locatie despre acest abandon.

Competitia va beneficia de asistenta medicala pentru cazuri de accidentari care se va afla in apropierea zonei de start/sosire.

5.2. Conditii administrative exceptionale

In cazul de situatii extraordinare care previn desfasurarea in siguranta a evenimentului (ex: conditii meteo extreme) ce nu pot fi prevazute, evenimentul va fi amanat sau chiar anulat.

In cazul amanarii sau anularii evenimentului taxele de participare nu sunt returnabile. In cazul anularii evenimentului participantii vor primi kitul de participare integral.

5.3. Conditii administrative (generale)

In conformitate cu legislatia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie in zona de desfasurare a competitiei sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi fie cosurile de gunoi amplasate pe parcursul traseului sau sacii menajeri pusi la dispozitie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora in zonele special amenajate.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

 

Share