Intrebari frecvente

Pentru ca primim diverse intrebari legate de cursa din 16 septembrie 2017, cum ar fi temperatura apei si ultilizarea neoprenului, am zis sa deschidem aceasta sectiunea unde veti gasi raspunsul la cateva din intrebarile importante despre competitia din acest an. 

Pot folosi costumul de neopren? Ce temperatura va avea apa in ziua competitiei?

Decizia legata de utilizarea neoprenului se va face in functie de regulamentul competitional ITU:

 

 

 

 

Daca temperatura apei are peste 22 de grade este interzisa folosirea neoprenului, iar daca va fi sub 16 grade este obligatorie folosirea neoprenului. In anii trecuti, apa avut in medie 20 de grade, cel mai putin au fost 18.5 grade.

Temperatura se va masura si anunta cu 3 zile inainte de competitie (pe site si Facebook) si cu o zi inainte de competitie (la sedinta tehnica). Masuratoarea oficiala si decizia finala in legatura cu neoprenul se va face cu 1 ora inainte de primul start.

Temperatura apei la 15 septembrie: arbitrii FRTRI au masurat temperatura apei, iar in acest moment este de 22 grade. Estimarea de maine, 16 septembrie, a temperaturii apei este de sub 22 grade, neoprenul devenind optional.

Temperatura apei la 13 septembrie 2017: apa marii are 21 de grade la mal, iar dupa geamanduri coboara la 19 grade.

Ce tip de bicicleta este permis la TriChallenge Mamaia 2017?

Puteti participa cu orice tip de bicicleta intrucat competitia este draft illegal (drafting-ul  – statul la plasa – NU este permis). Fiind o competitie de sosea, recomandam sa nu folositi MTB-ul deoarece o sa va incetineasca foarte mult.

Cum va fi semnalizat traseul probei de inot?
Traseul de inot va fi si anul acesta sub forma de triunghi care are laturile de maxim 250m, in fiecare colt fiind cate o baliza mare rosie, cu o inaltime de 3 metri fiecare. Anul acesta vom incerca sa amplasam suplimentar doua balize de culoare albastra avand o inaltime de 2 metri, pe 2 din laturi, dar si alte 4-5 balize mai mici.
De ce nu pot depune bicicleta in tranzitie mai tarziu decat ora indicata in program daca am startul la 11.00?

Desi nu este o situatie ideala, din pacate exista mai multe motive ce tin de regulamentele ITU si de siguranta participantilor care ne impiedica sa oferim un interval de depunere a bicicletei mai aproape de start pentru participantii la ultimele probe din program.

Principalele motive sunt:

  • regulamentul de organizare ITU interzice permiterea altor concurenti in tranzitie cat sunt in desfasurare alte probe. Asta inseamna ca de la ora primului start nu mai pot intra in tranzitie decat concurentii ce sunt in timpul concursului;
  • siguranta participantilor in timpul probei de inot ce impune startul in valuri (si nu un singur start) pentru a putea avea un numar de participanti gestionabil si usor de urmarit de salvamari si arbitrii aflati in ambarcatiuni.